keskiviikko 6. kesäkuuta 2018

Elämän synty: Lisää vain vettä?

Molekyylien kiraalisuus eli kätisyys estää elämän spontaanin synnyn, koska palikoita ei voi yhdistää miten sattuu. Kuva: NASA, Public domain.





Joel Kontinen

Kanakeitto syntyy, kun pussin ainekset kaadetaan kattilaan, lisätään vettä, hämmennetään ja annetaan seoksen kiehua kaksitoista minuuttia.

Instant-kulttuurimme on saanut monet tiedemiehet ja maallikot kuvittelemaan, että siellä, mistä löytyy vettä, löytyy pian myös elämää. Tämä on suurin syy, miksi astronomit ja astrofyysikot etsivät merkkejä vedestä Marsista, Jupiterin kuista ja eksoplaneetoilta.

Mutta jo kanakeitto viittaa siihen, että veden lisääminen ei synnytä muuta kuin kanakeittoa. Ja kemia taas osoittaa, että elämään tarvitaan muutakin kuin vettä ja aminohappoja.

Kiraalisuus eli kätisyys estää elämän spontaanin synnyn.Todellisessa elämässä aminohappojen proteiinit ovat kaikki vasenkätisiä, kun taas DNA:n ja RNA:n kaikki sokerit ovat oikeakätisiä.

Louis Pasteur (1822-1895) todisti tieteellisesti, että elämä ei synny spontaanisti. Evolutionistit kuitenkin uskovat, että elämän on täytynyt syntyä spontaanisti ainakin kerran. Emmehän muuten olisi täällä ihmettelemässä, miksi olemme täällä ihmettelemässä. Elämää ei kuitenkaan voi syntyä, jos ilmakehässä on happea, joka on myrkyllinen kaasu organismeille, jotka eivät ole oppineet suojautumaan siltä. Ja jos ilmakehässä ei ole otsonia, auringon ultraviolettisäteet tuhoavat kaiken elämän varsin pikaisesti.

Elämä ei ole voinut syntyä vedessäkään, koska hydrolyysi olisi repäissyt aminohappoketjut hajalle ja tuhonnut monia aminohappoja.

Jäljelle jää vain yksi vaihtoehto, jota moni ei halua hyväksyä ideologisista syistä - luominen.

Lähde:

Riddle, Mike.2005. Can Natural Processes Explain the Origin of Life? Teoksessa Ken Ham (toim.) War of the Worldviews.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.