keskiviikko 6. kesäkuuta 2018

Toivo myllerrysten keskellä

Assyrian hallitsija Sanherib sotavaunuineen. Tuntematon, Public Domain.





Joel Kontinen

Vanhan testamentin profeetta Jeremia kirjoitti aikana, jolloin toivonpilkahdukset pakenivat luvatun maan asukkaita. Häntä kutsutaan itkeväksi profeetaksi, koska hän ennusti juutalaisille vaikeita aikoja, jopa maanpakolaisuutta. Hän oli myös valmis kantamaan heidän taakkansa.

500-luku eKr. oli vaikeaa aikaa israelilaisille. Maa jakautui kahdeksi kuningaskunnaksi Salomon hallituskauden jälkeen vuonna 931 eKr. Assyrialaiset valloittivat pohjoisen valtakunnan vuonna 722 eKr. ja Jeremian aikaan mennessä Babylonian armeija oli Jerusalemin porteilla.

Silti Jeremian kirjassa on hyvinkin lohduttavia lupauksia:

"Minulla on omat suunnitelmani teitä varten, sanoo Herra. Minun ajatukseni ovat rauhan eivätkä tuhon ajatuksia: minä annan teille tulevaisuuden ja toivon." (Jeremia 29:11).

Aivan kuten Jeremian päivän juutalaiset, mekin kuulemme huonoja uutisia. Iranin ja Pohjois-Korean sapelinkalistelu uhkaa maailmanrauhaa. Yhteiskunnan moraali on luhistumaisillaan.

Monet profeetat - sekä hengelliset että maalliset - ennustavat talouden luhistumista, ja he voivat olla oikeassa. Risti ja Linkkuveitsi kirjastaan tunnettu pastori David Wilkerson on varoittanut ruokapulasta ja mellakoista. Tulevaisuudentutkija Gerald Celente on ennustanut, että USA:n talous romahtaa totaalisesti muutaman vuoden kuluessa.

Kaikesta huolimatta Jumala hallitsee maailman tapahtumia. Hän voi opastaa meidät vaikeiden aikojen halki parempaan tulevaisuuteen.

Hän on luvannut olla niiden kanssa, jotka kutsuvat Häntä avuksi. Kuningas Daavid kirjoitti psalmissa 23:

"Vaikka minä kulkisin pimeässä laaksossa, en pelkäisi mitään pahaa, sillä sinä olet minun kanssani. Sinä suojelet minua kädelläsi, johdatat paimensauvallasi."

Vaikeat ajat tarjoavat meille mahdollisuuden luottaa Häneen, johon Daavid ja Jeremia panivat toivonsa. He oppivat sen, ettei Hän koskaan hylkää niitä, jotka turvaavat Häneen. Hänen nimensä on Jeesus Kristus. Hän on Immanuel, 'Jumala meidän kanssamme'.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.