sunnuntai 3. kesäkuuta 2018

Jumala ei ole suurpiirteinen

Jumala ei ole kosminen joulupukki. Kuva: Desost, CC BY-SA 3.0.





Joel Kontinen

Maallistuneessa yhteiskunnassa moni yhä uskoo, että Jumala on ainakin jossain määrin suuri. Mutta Jumala on suuri -huutojen säestyksellä on tehty niin paljon pahaa, että kannattaa tarkistaa, millaiseen Jumalaan me uskomme.

Siitä, että Jumala on suuri, ei voida loogisesti päätellä, että Hän olisi suurpiirteinen. Evankeliumien ilmoittama Jumala ei ole new agen epämääräinen hyväntekijä, hyväntahtoisuutta puuskuva kosminen joulupukki.

Hän on myös pyhä. Jos uskomme, että Hän on suuri, uskomme myös, että Hän saa päättää, miten Hän ilmoittaa suuruutensa meille pienille ihmisille. Uskon, että Hän on tehnyt niin Sanassaan.

On suuri ero siinä, uskommeko, että Raamatussa on Jumalan ilmoitusta vai että se on kokonaan Jumalan ilmoitus.

Logiikan perussääntöjä noudattamalla voimme päätellä, että koska Jumala on kaikkivaltias, Hän on riittävän suuri pitämään huolta siitä, että Hänen Sanansa on totuus.

Jumala halusi välittää ilmoituksensa meille historiassa. Arkeologia on varmentanut monien Raamatun henkilöiden ja tapahtumien paikkansapitävyyden.

Juutalaisen arkeologi Tal Ilan uskoo, että Israelista löydetyn ossuarin eli luukirstun kaiverrus Aleksandros, Simonin poika viittaa evankeliumissa kerrottuun henkilöön.

Juutalaisena Ilanilla ei pitäisi olla suurta kiihkoa todistella Uuden testamentin luotettavuuden puolesta, mutta tosiasioille hänkään ei voi mitään.

Voisimme verrata tätä islamilaisen oppineen Abdul Aziz Ben Bazin vuonna 1974 julistamaan fatwaan: Hän julisti, että maapallo on litteä ja liikkumaton. Raamattu ei tunne tällaista "totuutta".

On väliä sillä, millaiseen Jumalaan me uskomme. Evankeliumi ei ole vain teoriaa. Se on "Jumalan voima pelastukseksi jokaiselle uskovalle" (Room. 1:16).

Luin jokin aika sitten entisestä kovan linjan islamistista, joka oli Iranin islamilaisen vallankumouksen johtajia. Hän kiehui kiukusta ja halusi tappaa kaikki vääräuskoiset - juutalaiset ja kristityt. Mutta hän joutui itse Khomeinin miesten tappolistalle ja joutui pakenemaan Turkkiin.

Siellä hän tutustui kristittyihin, jotka kertoivat hänelle Jeesuksesta. Mies muuttui yhtä perusteellisesti kuin Saulus Tarsolainen muinoin ja julistaa nykyisin Jeesuksen muuttavasta voimasta.

Suuri Jumala on jostain käsittämättömästä syystä säätänyt, että tie Hänen yhteyteensä kulkee vain Jeesuksen Kristuksen kautta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.