keskiviikko 6. kesäkuuta 2018

Uutiset kristinuskon kuolemasta ovat vahvasti liioiteltuja

Nicolas de Largillière, n. 1724: Voltaire, Public Domain. Voltaire ennusti kristinuskon pikaista kuolemaa.





Joel Kontinen

Kristinuskon viholliset ovat aikojen saatossa ennustaneet Jeesuksen Kristuksen perustaman uskon kuolemaa. Jotkut skeptikot ovat ilmaisseet varsin konkreettisia ennustuksia. Yksikään niistä ei ole koskaan toteutunut.

Ranskalainen filosofi François-Marie Arouet (1694-1778), joka tunnetaan paremmin kirjailijanimestä Voltaire, ennusti, että vuosisadan kuluessa hänen kuolemastaan Raamattu olisi unohdettu. Hän toivoi, että valistusaatteet syrjäyttäisivät kristillisen uskon. Mutta kun Voltairen kuolemasta oli kulunut 50 vuotta, hänen kodistaan tuli Geneven raamattuseuran päämaja, jossa painettiin Raamattuja.

Entinen neuvostojohtaja Nikita Hruštšov (1894-1971) lupasi näyttää viimeisen kristityn Neuvostoliiton televisiossa vuonna 1965. Kävi kuitenkin niin, että Hruštšovin maallinen taival päättyi ennen kuin Venäjän viimeinen kristitty ehti edes syntyä.

1970-luvulla Albanian yksinvaltias Enver Hoxha (1908-1985) väitti, että hän hallitsi maailman ensimmäistä täysin uskonnotonta valtiota. Myös hän osoittautui vääräksi profeetaksi. Nykyisin kymmenet lähetyssaarnaajat julistavat evankeliumia kaikkialla Albaniassa ja kirkot täyttyvät kommunismiin pettyneistä ihmisistä.

Kuultuaan kuolinilmoituksensa julkaisemisesta Mark Twainin kerrotaan sanoneen: "Uutiset kuolemastani ovat vahvasti liioiteltuja."

Näyttää siltä, että tämä pätee myös kristinuskoon. Ei se ole vieläkään kuollut ja kuopattu. Tämän ei pitäisi olla yllätys kristityille. Jeesus Kristus lupasi: "Tälle kalliolle minä rakennan seurakuntani, ja tuonelan portit eivät sitä voita" (Matteus 16:18).

Kun uskonnolliset johtajat vainosivat Jerusalemin apostoleja, nämä lainasivat rukouksessaan psalmia 2:

"Miksi pakanat pauhaavat ja kansat turhia ajattelevat? Maan kuninkaat nousevat, ja ruhtinaat kokoontuvat yhteen Herraa ja hänen Voideltuansa vastaan" (Apostolien teot 4:25-26).

Myös Voltaire, Hruštšov ja Hoxha pauhasivat ja ajattelivat turhia. He eivät kuitenkaan kyenneet tekemään loppua kristinuskosta. Usko, joka kääntää maailman ylösalaisin (Ap. t. 17:6), vaikuttaa ja tekee edelleenkin ihmeitä miljoonien ihmisten elämässä kaikkialla maapallolla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.